Vedeževalec v Sloveniji nima prav lahkega dela, ker je s tem, da se uveljavi na slovenskem trgu in pridobi na prepoznavnosti je to kar težko delo. Že tako je težko ljudi v nekaj prepričati še posebno v vedeževanje in se s tem še uveljaviti in pridobiti zaupanje in prepoznavnost je zelo težko.

Jasnovidec pa mora imeti kar zelo veliko izkušenj iz področja vedeževanja in se mora tudi znati dovolj dobro pogovarjati in na vse načine prepričati ljudi, da mu ti tudi verjamejo. Poznamo pa kar nekaj takih kateri se tudi pretvarjajo in nam lahko govorijo laž. Zaradi takih vedeževalcev pa je vedeževanje na tako slabem glasu, ki delajo samo zaradi denarja. Zato pa ima pravi vedeževalec precej dela. Poznamo nekaj vedeževalcev v Sloveniji, ki jih verjetno tudi vi poznate. To so posebno ti, ki se poizkušajo uveljavit v živo preko televizijskih ekranov, ki pa imajo svoje oddaje včasih ob večerih.

Včasih je bil zelo znan vedeževalec Dani, ki ga je bilo večkrat moč videti in sedaj piše horoskop za razne časopise. In pa trenutno najbolj znan vedeževalec Blaž, ki pa tudi o svoji oddaji na TV 3 ob večerih večkrat zasledimo. Vedeževalec Blaž pa je trenutno eden od boljših znanih vedeževalcev tako, da se lahko obrnete tudi na njega.